četvrtak, 2. srpnja 2015.

Avaz stao uz Rasima Ljajića koji je odbio rezoluciju o Srebrenici

Kao što je Stop-avaz u više navrata dokumentovao, Dnevni avaz i njegov vlasnik iz sjene su depadans velikosrpske politike u Bosni i Hercegovini. Ako se prisjetimo svega štu su napisali/plasirali protiv ove zemlje, njenih najčasnijih ljudi i patriota, pomislimo da ne mogu dublje ići ponižavajući ovaj narod i i ovu zemlju. Mogu – ipak! Svemu tome dodajmo njihovo najnovije podržavanje negatora genocida. Da, dobro ste pročitali!
Naime, nakon što je u Skupština Novog Pazara na dnevnom redu imala rezoluciju o Srebrenici, poslije nekoliko obrata, glasovi protiv SDP-a Rasima Ljajića su prevagnuli pa je rezolucija odbijena. Kako su meidji munjevitom brzinom distribuirali tu vijest, a svi građani s ovu stranu genocida sa gnušanjem gromoglasno ispoljili svoje razočarenje Ljajićevim potezom, Avaz je požurio da rehabilituje lik i djelo ovog izdajnika. Tako su Faruk Vele i njegov mentori odlučili da ponude intervju sa šefom srbijanskog SDP-a.
Ljajić je na stranicama Avaza hvalio Vučića, ali i isticao kako deklaracija o genocidu u Srebrenici nije bitna! “Namjera premijera Srbije Aleksandra Vučića da ode u Srebrenicu važnija je za proces pomirenja u regiji od svih rezolucija, deklaracija i općih izjava, jer predstavlja mnogo više od simboličnog čina odavanja počasti srebreničkim žrtvama”, rekao je Ljajić. Afimiranjem ovakvih stavova i osoba koji su protiv usvajanja deklaracije o srebreničkom genocidu, Avaz je stao uz njih. Ovaj intervju je tokom cijelog dana dominirao naslovnicom Avaza što pokazuje koliko je ovom mediju i njegovom vlasniku bitno da opravda negatore genocida.
Velikosrpska uloga Dnevnog avaza i Radončića je bjelodana, nju ne treba više dokazivati, sada se treba posvetiti onima koji podržavaju Radončića bilo da su simpatizeri, glasači, članovi SBB-a ili vjeruju i kupuju Dnevni avaz.

Nema komentara:

Objavi komentar