utorak, 14. srpnja 2015.

Crni labudovi poručuju: Srbijanski mediji iznose laži, pored 6.241 mezara Vučić nije vrijedan pažnje

U povodu pisanja srbijanskih pisanih i elektronskih medija, Udruženja boraca Crni labudovi oglasilo se saopćenjem za javnost, koje novinska agencija Patria prenosi u cjelosti.
Udruženja boraca Crni labudovi oštro demantuje notorne, spinovane laži pomenutih medija o našoj povezanosti sa incidentom koji se desio u memorijalnom centru Potočari 11. jula.
Oštro osuđujemo incident koji je suprotno vjerskim običajima muslimana bacio mrlju na ukop 136 žrtava GENOCIDA u Srebrenici.
Vjekovima su Bošnjaci bili dostojanstveni u svojoj boli i vjeri, a obaveza muslimana je da poštuje svakoga ko je došao na dženazu. Udruženje smatra da niti Vučić a ni svi ostali političari pored 6241 mezara u Potočarima nisu vrijedni da im se posveti sekund naše pažnje.
Učešćem u Maršu mira i na dženazi u Potočarima na miran i dostojanstven način smo obilježili 20 godina od genocida u Srebrenici. Kako smo u ratu bili primjer časne borbe za slobodu, tako i u miru želimo biti primjer očuvanja tekovina najsvjetlije tačke iz proteklog rata Armije R BiH.
Udruženje boraca Crni Labudovi će za iznesene laži, uvrede i klevetu pred sudom tražiti odgovornost navedenih medija, stoji u saopćenju koje potpisuje UO Udruženja boraca Crni labudovi.

Nema komentara:

Objavi komentar