utorak, 30. lipnja 2015.

FOTO: Otvorena nova 'Violeta' tvornica za proizvodnju deterdženata i osobne higijene

U prisustvu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, privrednika, medijskih predstavnika, te brojnih zvanica iz javnog, političkog i kulturnog života Bosne i Hercegovine i regiona, danas je u Grudama pušten u rad novi pogon tvornice deterdženata i dječijih pelena Violeta.
Petar Ćorluka, vlasnik Violete: Ljubičasta priča o uspjehu počiva na stalnom učenju
Novootvorenu tvornicu Violete je svečano pustio u rad Mladen Ivanić, Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Gdin. Ivanić je ovom prilikom, između ostalog izjavio: "Iznimna mi je čast otvoriti pogon u koji su utkana najnovija tehnološka dostignuća, koja će kroz našu zemlju ući na evropska tržišta. Za nas, koji ovdje živimo, ipak je važnija važnija činjenica da će ova tvornica u samom startu osigurati budućnost za mnoge porodice.“
"Ovo je važan trenutak u razvoju naše tvrtke i našeg brenda. Violeta postaje ravnopravan konkurent velikim internacionalnim brendovima u novim kategorijama u cijeloj regiji. Ukupna investicija od oko 40 miliona KM osigurat će mnoga direktna i indirektna radna mjesta u Grudama i cijeloj BiH, kroz distributivne, prodajne, marketinške i druge aktivnosti.
Nadamo se da će naš primjer potaći i druge domaće tvrtke da ulažu u proizvodnju, koja je ključ razvoja države, a za Violetu, ovo je još jedan uspjeh u dugogodišnjem kontinuiranom razvoju", istaknuo je gospodin Petar Ćorluka, predsjednik Uprave Violete, napominjući da osim ekološki osviještene proizvodnje, koja podrazumijeva vlastiti izvor vode, solarno energetsko napajanje i potpunu efikasnost bez otpadnih voda, tvornica zadovoljava najviše svjetske standarde automatizacije i energetske efikasnosti.
Tvornica tekućih deterdženata će, brzinom od 6000 litara na sat, proizvoditi deterdžente za rublje i ručno pranje suđa, te omekšivače i ostala sredstva za osobnu higijenu. 
U okviru tvornice, prvi put u Europi, za proizvodnju super upijajućih pelena iznimne mekoće, koristit će se najsuvremenija japanska tehnologija (Air Dry Technology) s brzinom linije od 800 pelena u minuti i automatskom pakirkom, koja će, prvi put u Europi, biti instalirana u Bosni i Hercegovini. Napredna tehnologija omogućava proizvodnju super upijajućih pelena iznimne mekoće, sa minimalnim rizikom izazivanja iritacija za bebu, postavljajući nove standarde u proizvodnji i kvaliteti dječijih pelena.
Većina proizvoda iz postrojenja Violeta već se nalazi na trgovačkim policama širom Bosne i Hercegovine, kao i na brojnim inostranim tržištima. Uskoro se očekuje i plasiranje novih proizvoda iz kategorije osobne higijene.
Violeta je regionalni lider u proizvodnji higijenskih proizvoda, izvozi u preko 15 zemalja. Violeta ima vlastite firme u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, u ostale zemlje u okruženju izvozi preko svojih distributera. Između ostalog Violeta proizvodi toaletni papir, kuhinjske brisače, maramice, salvete, pelene za bebe, dječije vlažne maramice, higijenske uloške, pelene za odrasle, kozmetičke vlažne maramice itd.
U nekim kategorijama Violeta je apsolutni lider u prodaji proizvoda u BiH s udjelom u tržištu od preko 50 posto za kategorije kuhinjski brisači, toaletni papir, baby maramice i maramice. Violeta je najprepoznatljiviji domaći brend i najprodavaniji BH brend van granica države.
Violeta je veliki uspjeh ostvarila i u zemljama u regiji, u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Kosovu, gdje u nekim kategorijama proizvoda tržišni udjeli Violete prelazi 25 posto.
Nakon puštanja u rad nove tvornice tekućih deterdženata i nove linije za proizvodnju dječijih pelena, treba napomenuti da će tvornica tekućih deterdženata proizvoditi:
- Deterdžente za ručno pranje suđa;
- Deterdžente za rublje;
- Omekšivače i
- Sredstva za osobnu higijenu (šamponi, kupke i dr.).
Osnovne karakteristike tvornice tekućih deterdženata:
- Proizvodnja 6000 litara/h;
- Format boca od 50 ml – 5000 ml;
- Vlastiti izvor vode;
- Solarni paneli i energija;
- Nula otpadnih materija, ekološki projekt
- Energetski visokoiskoristivi proces;
- Vlastita proizvodnja ambalaže;
- Fleksiblno pakiranje sa termoskupljajućom folijom;
- Moderan način pakiranja, kodiranja i etiketiranja i
- Robot za paletizaciju.

Nema komentara:

Objavi komentar