petak, 29. svibnja 2015.

Prostakluk: Sadik Ahmetović krkan se obraća majci ubijene djece

Hatidža Mehmedović, majka kojoj su u genocidu ubijena dva sina i muž, žena koja se za razliku od Ahmetovića vratila u Srebrenicu i živi u njoj.
Sasvim uobičajena rasprava na sjednici Organizacionog odbora za obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici pokazala je zavidan nivo krkanluka kojeg nedvojbeno posjeduje Sadik Ahmetović, nekadašnji ministar sigurnosti, aktuelni potredsjednik SDA, državni parlamentarac i predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari.
Uz uobičajeno teško sastavljanje rečenica, Ahmetović je obrazložio prijedlog da se zaslužnim osobama za funkcioniranje Memorijalnog centra u Potočarima dodijele zahvalnice.
Hatidža Mehmedović, majka kojoj su u genocidu ubijena dva sina i muž, žena koja se za razliku od Ahmetovića vratila u Srebrenicu i živi u njoj, kazala je da je protiv tog prijedloga i pokušala ga obrazložiti.
Međutim, Ahmetović ju je prekinuo u pola rečenice, vidno iznerviran. Ni Hatidža Mehmedović nije željela ostati dužna, što je nadobudnog političara izbacilo iz takta, kojeg svakako rijetko ima.

Nema komentara:

Objavi komentar