subota, 23. svibnja 2015.

TRI VJERE, TRI NARODA, JEDAN ĆEVAP: Evo zašto je bosanski ćevap najbolji na svijetu! (TAJNI RECEPT)

Recept:

Sve što vam je potrebno za prave ćevape je 1,5 kilograma mljevene junetine, pola kilograma jagnjetine, 4-5 češnja belog luka, 2 odsto od ukupne količine mesa, soli i 2 kašičice sode bikarbone.

Meso isječeno na kockice dobro posolite, izmiješajte i prelite sa oko 100 mililitara vode i bijelog luka koje ste ranije prokuvhali. Smjesu izmiješajte i ostavite preko noći u frižideru.

Sutradan smjesu sameljite u mašini za meso dva puta, ostavite da stoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider. Prije nego krenete da oblikujete ćevape u smjesu umiješajte sodu bikarbonu i to je to.

Prijatno!
 

Nema komentara:

Objavi komentar